(Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Kodu

Suussulav lihavõtteküpsetis - kohupiimarull vaarikatega (gluteenivaba)

See hõrk ja rohke kohupiimatäidisega rullbiskviit on ehtinud meie pere kohvilauda läbi aastate. Lemmikmarjadeks on saanud vaarikad, kuna need sobivad külmutatuna aastaringi. Aga kindlasti ei saa see vähem maitsev suvel ka maasikate või mustikatega, sügisel aga pohladega.

8-10 tk

Gluteenivaba biskviit:

3 L muna

1,5 dl peensuhkrut

1, 5 dl  kartulijahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

600 g kohupiimapastat

300 ml vahukoort

1 dl (90 g) suhkrut

25 g vanillikastmepulbrit ( Ekströms)

200 g vaarikaid

Kaunistuseks: tuhksuhkrut

Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks kõvaks vahuks (umbes 5 minutit). Sõelu hulka omavahel segatud kartulijahu ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 6–8 minutit. Kummuta valmis biskviit teisele, suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Jäta jahtuma.

Täidise tarvis vahusta koor suhkruga, sega hulka vanillkastmepulber ja kohupiimapasta. Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile. Puista üle marjadega ning keera küpsetuspaberi abil  rulli. Lase seista jahedas 2-3 tundi enne serveerimist, et oleks parem lõigata.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid