(Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Kodu

Pilkupüüdev lõhe lihavõttelauale!

Kurgisoomustega lõhefilee ehib lihavõtete hilise hommikusöögi peolauda. Võid  kala ka varem valmis küpsetada ja serveerida külmalt. Kata filee alles vahetult enne lauale panekut kastme ja kurgiviiludega. Selline kaunis roog maitseb hästi ka koos kuumade keedetud kartulitega igal pidulikul lõunalaual.

 Neljale kuni kuuele

1 lõhefilee (800–900 g)

1 pikk värske kurk


Kaste:
3 sl hakitud tilli

1 dl majoneesi

0,5 dl hapukoort

1 tl sidrunipipart

0,5 tl soola

Serveerimiseks:
soovi korral keedetud kartuleid

sidrunit või laimi

värsket tilli

Lõika nahaga filee terava noaga kalakujuliseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi ülejäänud tükkidest sabaosa ja soovi korral keskosa kumerused. Maitsesta kala soola ja sidrunipipra seguga. Küpseta 200kraadises ahjus 15–20 minutit ja lase jahtuda.

Sega vahetult enne serveerimist majonees hapukoore ja tilliga, maitsesta ning kata kala kastmega. Lõika kurk imeõhukesteks viiludeks, laota need nii, et iga rida katab veidi eelmist (nagu kala soomused). Alusta katmist kala allosast. Lõika sidrun või laim viiludeks ja säti osa uimedeks, osa suuks. Silmaks võiks olla kadakamari või pipratera. Serveeri rooga ülejäänud sidruni või laimi ja keedetud kartulitega. Kaunista tilliokstega.

Ilmus Eesti Naises 3/2018

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid