(Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Kodu

Läätsepikkpoiss päiksesekuivatatud tomatitega

Mõnusalt tasakaalus pikkpoiss, kus ei saa arugi, et liha pole sees.

Kaheksale

Vaja läheb:

400 g kollaseid või punaseid läätsi

2 porgandit

2 sibulat

2 suurt küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

2 tl kuivatatud basiilikut

1 tl paprikapulbrit

0,5 tl cayennepipart

2 dl päikesekuivatatud tomateid õlis

2 muna

soola ja musta pipart

Keeda läätsed pehmeks, nõruta. Haki sibul, küüslauk ja porgand peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis 2-3 minutit, pidevalt segades. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja cayenne pipraga. Sega hulka  ka nõrutatud läätsed, nõrutatud ja väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna. Jahvata peale musta pipart veskist. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud piklikku vormi. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50-60 minutit. Tõsta ahjust ja lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid