(Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Kodu

Hõrgud küpsetised Eesti sünnipäevaks: kelmikad kilupirukad

Ehtne Eesti köögi klassika, ilma milleta on raske üht pidu pidada. Lummavalt isuäratavad ahjust tulles, krõbedad ja samas seest nii mahlased.

16 tk

400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga
200 g sulatatud juustu Merevaik
1 karp (160 g)  delikatess-vürtsikilufileed
4 kõvakskeedetud muna
1 toores muna määrimiseks

Kaunistuseks tillioksi

Tõsta lehttainaplaadid 4–5 tunniks külmkappi aeglaselt sulama. Tõsta üks plaat jahusele lauale, rulli väheke pikemaks. Jaga tainaplaat neljaks nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Joonista noaga väiksed ääred, ära lõika taignast läbi. Lõika munad neljaks sektoriks. Määri peale nelinurkadele sulatatud juustu, tõsta mõlemasse pirukanurka kilufilee ja vajuta munasektor nende vahele. Toimi samuti ülejäänud kolme lehttainaplaadiga. Määri pirukate välimised ääred lahtiklopitud munaga ja küpseta ahjus pöördõhurežiimil 200°C juures 8-10 minutit või kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid. Kaunista tilliokstega.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid