(Jaan Heinmaa)
Jaga:     
Kodu

Lia Virkuse gluteenivaba banaani-šokolaadikeeks

Mõnus küpsetis, kus kasutatud tatrajahu ning suhkru asemel šokolaadi.

150 g tumedat mõrušokolaadi (maiasmokkadele piimašokolaadi)

100 g võid

3 küpset banaani

3 suurt muna

1 dl hapukoort

1,5 dl toortatrajahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl kaneeli

0,5 tl kardemoni

näpuotsaga soola

Sulata või. Lisa 100 g šokolaadi ja sulata kuumaveevannil. Ülejäänud 50 g šokolaadi haki jämedalt. Vispelda munad hapukoorega. Purusta kaks banaani ja sega koos šokolaadi-võiseguga taina hulka. Sega omavahel kuivained (jahu, sool, kaneel, küpsetuspulber, kardemon ja viimaks ka hakitud 50 g šokolaadi), lisa taina hulka.

Kalla pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud või võiga määritud keeksivormi (silikoonist vormi pole vaja vooderdada ega määrida). Lõika kolmas banaan pikuti neljaks ja laota peale kaks banaaniviilu. Vala vormi ülejäänud tainas ja pane jälle peale kaks banaaniviilu. Küpseta keeksi 175kraadises ahjus 50‒60 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Lase 15‒20 minutit vormis jahtuda ja tõsta siis koos paberiga vormist välja lõplikult jahtuma.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid