(PantherMedia / Scanpix)
Jaga:     
Kodu

Venepärane lihavõttepasha

100 g toasooja võid

1 dl suhkrut

1 muna

200 g teralist kohupiima

2 dl vahukoort

1 spl apelsinimarmelaadi

1 tl vaniljesuhkrut

½ dl purustatud mandleid

½ dl rosinaid

Riivitud sidruni- või apelsinikoort ja purustatud mandleid kaunistamiseks.

Tee nii: 

Vahusta ettevaatlikult koor, aga mitte täiesti vahtu, vispelda juurde või ja suhkur. Lisa segusse ülejäänud koostisosad ning sega ettevaatlikult , et vahukoor võiks ei läheks, ühtlaseks. Aseta väikeste aukudega sõel kausi kohale nii, et sõela põhi kaussi ei puutuks ning selle sisse marli. Kalla segu sõela sisse, kata ülejäänud marliga ning aseta kõige peale raskus. Tänu raskusele vajub liigne vedelik segust välja. Lase segul taheneda üleöö,vähemalt 12 tundi. Siis keera sõel taldrikule kummuli ja eemalda marli. Kaunista pasha mandlipuru ja tsitruseliste koortega.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid