(PantherMedia / Scanpix)
Jaga:     
Kodu

Ülimaitsev keeks vabariigi aastapäevaks Härjapea talu retseptikogumikust

Kloostrikooli kohvi juurde

Vaja läheb:

½ naela võid (225 gr)
1 nael suhkrut (450 gr)
6 muna
1 nael jahu (450 gr)
1 tl soodat
3 lusikat kakaod
1 tass piima
sidruni koor

Või hõõrutakse vahuks, suhkur ja ükshaaval 6 munarebu lisatakse alaliselt segades juurde. Segama peab ½ – ¾ tundi. Nüüd valatakse üks väike tassitäis piima, milles tl soodat sulatatud, juurde ja puistatakse jahu sisse, siis veel natuke sidruni koort maitse järele ja lõpuks vahuks klopitud munavalge. Taigen jaotatakse kahte ossa ja teise hulka segatakse kakao. Nüüd pannakse määritud lahtikäivasse vormi kordamööda kiht valget ja kiht pruuni taignat ja küpsetatakse kooki mitte väga kuumas ahjus ¾ – 1 tund.

Allikas: Eesti Vabaõhumuuseum

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid